Tankar inför julen

Möjligtvis kan det vara en inspirationskälla att vi ändå kan se positivt på situationen trots de begränsningar vi fått stå ut med under en längre tid. Vi vill tro att det bästa är det bästa och den förhoppningen skall vi nog värna om så gott det går.

Om några dagar vänder Tellus sin axelvinkel och dagarna börjar succesivt bli längre. Bara det är en fin tanke som tåls få växa i takt med de positiva förutsättningarna.

Å andra sidan, så är det nog en hel del av oss som faktiskt trivs med snö och kyla och undertecknad inkluderas bland dessa eventuella tyckare.

Det är vackert och det är kallt och rent. Oftast är det ganska stilla när kylan ligger som ett täcke över landskapet och lamslår det hela samtidigt som vi bevittnar stillastående vindsnurror och eskalerande strömpriser.

Men vi härdar ut, vi är ju vana- visst är vi väl?

Nåväl, det hela löper på och innan vi ens fattar så börjar det droppa från taket och tittar man riktigt noga så hittar man så småningom under fjolårets vissna gräs, skira och kämpande blåsippor som ståtligt växer fram.

Försök njuta dessa stillsamma dagar precis så som man vill att julen skall vara. Ofta förknippas julen med god mat, jansons i synnerhet, goda relationsmöten i allmänhet. Däremot är det kanske inte så vi i allmänhet upplever det, trots att vi markerar och firar jul på olika sätt.

Gör din jul så bra du kan och försök göra den precis så som du vill att den skall vara.

/Egil Aasgaard, ordförande Attention Göteborg